Deze soorten tuinonderhoud kan je beter uitbesteden aan een professional

Bij sommige onderdelen van tuinonderhoud is de hulp van een professional onmisbaar. Gebrek aan kennis, ervaring of de juiste hulpmiddelen kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen en er zelfs voor zorgen dat bepaalde onderdelen van de tuin beschadigd raken of afsterven. Wij hebben voor je op een rijtje gezet bij welke tuinwerkzaamheden de hulp van een professional onmisbaar is.

Boomverzorging

Bomen spelen een grote rol in de tuin. Ze geven de tuin vorm en diepte, voorzien je van schaduw op warme dagen en zorgen voor beschutting op koudere dagen. Om lang van jouw bomen te kunnen genieten is het echter wel belangrijk dat ze goed onderhouden worden. Het onderhouden van bomen wordt ook wel boomverzorging genoemd. Boomverzorging omvat alle werkzaamheden die nodig zijn om een boom gezond en veilig te houden. Bomen moeten regelmatig gesnoeid worden om problematische groei, topzware takken en een rare vorm te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat ze regelmatig gecontroleerd worden op boomziektes, zodat er op tijd ingegrepen kan worden. Het snoeien van bomen is meestal een behoorlijke klus, die niet geheel zonder gevaar is. Verkeerde snoeitechnieken kunnen bomen onherstelbaar beschadigen en er zelfs voor zorgen dat de boom doodgaat. Daarnaast kan een verkeerde aanpak, een gebrek aan professionele materialen en te weinig ervaring ervoor zorgen dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Wil je zeker weten dat jouw bomen op de juiste wijze onderhouden worden? Dan is het aan te raden om de boomverzorging van jouw bomen uit te besteden aan een professioneel boomverzorgingsbedrijf. Jouw bomen zijn bij een boomverzorgingsbedrijf in goede handen.

Gazononderhoud

Het gazon beslaat een groot gedeelte van de tuin. Om de uitstraling van de tuin op niveau te houden is het daarom belangrijk dat het gazon goed onderhouden wordt. Het onderhouden van een gazon gaat verder dan alleen de maaiwerkzaamheden. Zo moet het gazon regelmatig belucht worden, is het belangrijk dat het gazon tweemaal per jaar geverticuteerd wordt en moet het gras zo nu en dan gecontroleerd worden op afwijkingen en gazonziektes. Heb jij geen groene vingers of onvoldoende kennis van gazon? Dan is het aan te raden om het onderhoud van jouw gazon uit te besteden aan een ervaren hovenier.

Seizoen onderhoud

Seizoen onderhoud houdt in dat de tuin wordt klaargemaakt voor het komende seizoen. Seizoen onderhoud wordt tweemaal per jaar uitgevoerd: voor de start van de herfst/winter en voor de start van de lente/zomer. Het klaarmaken van de tuin voor het komende seizoen is een flinke klus. Zo moet er gesnoeid worden, moet onkruid verwijderd worden, moet het gazon worden voorbereid op het komende seizoen en moet ander tuinafval, zoals bladeren, uit de tuin verwijderd worden. Omdat er bij het klaarmaken van de tuin voor het volgende seizoen veel komt kijken, is het aan te raden deze werkzaamheden uit te besteden aan een professional. Zo weet je zeker dat jouw tuin op de juiste wijze op het nieuwe seizoen wordt voorbereid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *