Hout kopen voor de tuin

Hout kopen voor een klus die u gaat klaren in de tuin? Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden en houtsoorten. Afhankelijk van waar u naar op zoek bent kunt u een keuze maken en beginnen met uw fantastische tuinscherm, meubel of ander ontwerp! In dit artikel leest u enkele tips over hout kopen. Lees snel verder!

Houtsoorten voor in de tuin
Er zijn verschillende houtsoorten en per houtsoort is de duurzaamheid verschillend. Duurzame houtsoorten zijn degene die lang mee gaan en weersbestendig zijn. Wanneer u voor duurzaam wil gaan kunt u het best kiezen voor hardhoud, dit is de duurzaamste houdsoort en gaat ongeveer 25 jaar mee. Echter is hardhout best wel aan de dure kant en bestaan er ook goedkopere opties. Douglas hout is een goedkopere optie, maar is minder duurzaam. Dat het houtsoort minder duurzaam is wil niet zeggen dat het houtsoort niet lang mee gaat, want onbehandeld gaat douglas hout 10 tot 15 jaar mee.

Tuinafscheiding klus, zoals het maken van een tuinscherm?

Wanneer u een tuin heeft is het wel zo fijn om van de tuin te kunnen genieten met privacy. Door middel van bijvoorbeeld een eigengemaakte tuinscherm kunt u dit realiseren. U kunt kijken naar ge├»mpregneerde en Douglas materialen, dit zijn beide hoogwaardige houtsoorten. 

Voordat u begint met deze klus moet u eerst goed nagaan hoeveel hout u nodig heeft. Door altijd iets meer te bestellen weet u zeker dat u uitkomt. Om deze klus gemakkelijker te maken is er ook veel aanbod op dit gebied. Meer informatie over het aanbod van tuinschermen hier!

Lastige keuze?

Wanneer u zelf geen keuze kunt maken en hier het liefste hulp bij wil krijgen staan er genoeg vakkundige voor u klaar. De vakkundige komt u tegen in de winkel waar u uw hout koopt voor uw klus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *