Landelijk wonen met een prachtige vloer

Een landelijke sfeer is de afgelopen jaren erg populair. Er zijn verschillende meubels en accessoires die je kunt gebruiken om in je huis een echt landelijk gevoel te creëren. Waar men vaak niet aan denkt is dat ook de vloer een grote invloed heeft op de sfeer die je in je huis wil creëren.  Een tegelvloer kan namelijk een heel ander gevoel overbrengen dan een laminaatvloer of een gietvloer. Verschillende vloersoorten hebben verschillende voordelen, welke vloer past het beste bij uw woonwensen?

Landelijk laminaat

Een laminaatvloer past goed bij een landelijke inrichting. Bij landelijk wonen wordt snel gebruik gemaakt van donkere en herfstachtige kleuren. Laminaat kan daar goed bij passen omdat er veel varianten zijn in dat soort kleuren. Bijkomend voordeel van een laminaatvloer is dat je deze waarschijnlijk zelf kunt leggen. Je hoeft geen vakman of specialist te zijn om de vloer goed te kunnen leggen.

Donkere gietvloer

Een andere vloersoort die de afgelopen jaren steeds meer gekozen wordt, is de gietvloer. Een gietvloer is erg praktisch en heeft voorheen vaak het stempel ‘industrieel’ gehad, toch is dat lang niet altijd zo. Een gietvloer wordt vandaag de dag opgeleverd in veel verschillende kleuren, waaronder ook een donkere, herfstachtige kleur. Een gietvloer heeft als groot voordeel dat het erg onderhoudsvriendelijk is. De speciale coating op een gietvloer zorgt ervoor dat onderhoud slechts een paar minuten per week hoeft te duren, en dat je daarmee tientallen jaren kunt genieten van je vloer.

Hoe dan ook, de juiste sfeer in huis creëren is niet altijd even makkelijk. Besef dat er met meubels veel gedaan kan worden, maar dat de vloer één van de dingen is die het eerste opvalt als je een kamer binnenstapt, en daarmee ook grote invloed op de sfeer heeft. Bedenk vooraf dus goed welke vloersoort het beste bij je wensen past, of laat je adviseren door een vloerenspecialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *