Wilt u uw woning ruimtelijker maken? Gebruik deze tips!

Een ruimtelijke woning is een droom van velen. Het geeft u een gevoel van vrijheid en openheid. Maar hoe creëert u nu zo’n ruimtelijke woning? Dit kan lastig genoeg zijn met een grote woning, maar hoe doet u dit als u in een kleinere woning woont of met meerdere personen woont? In deze blog zullen we tips geven om uw woning ruimtelijker te laten voelen en maken.

Gebruik spiegels

Een van de meest effectieve manieren om een ruimtelijk effect te creëren is het gebruik van spiegels. Spiegels reflecteren licht en creëren daardoor een optische illusie van meer ruimte. Plaats bijvoorbeeld een grote spiegel op een strategische plek in uw woonkamer, zoals tegenover een raam. Zo wordt het licht van buiten weerkaatst en lijkt de ruimte groter. Daarnaast kan een grote spiegel het gevoel geven dat de ruimte langer of groter is dan deze eigenlijk is, hierdoor creëert u een ruimtelijker gevoel in de kamer.

Gebruik uw muren

Een andere manier om meer ruimte te creëren is het gebruik van wandplanken. Door spullen op te bergen op een wandplank, wordt ruimte op de grond bespaard en creëert u meer loopruimte. Bovendien zorgt het voor een opgeruimd en georganiseerd geheel. Kies voor planken met een lichte kleur en stevige plankdragers met een strak design. Zo blijft het geheel rustig en ruimtelijk. Door wandplanken te gebruiken in uw ruimte bespaart u dus veel ruimte en maakt u gebruik van uw wanden. Naast dat u hierdoor meer vloerruimte krijgt, vult u ook nog eens de kale wanden op een mooie manier.

Gebruik de ruimte onder uw trap

De ruimte onder de trap is vaak een verloren hoekje in huis. Zonde, want hier kunt u juist veel ruimte creëren. Maak bijvoorbeeld een inbouwkast onder de trap om spullen op te bergen. Of creëer een knusse zithoek met kussens en een lampje. Zo maakt u optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en creëert u een fijne plek om te ontspannen.

Gebruik van kleur

Kleur kan veel doen voor de ruimtelijkheid van uw woning. Kies voor lichte kleuren op de muren en plafonds om de ruimte optisch te vergroten. Vermijd donkere kleuren, deze maken de ruimte juist kleiner. Kies voor één accentkleur in huis om het geheel wat meer pit te geven. Dit kan bijvoorbeeld een kussen op de bank zijn of een schilderij aan de muur. Op deze manier houd je de ruimte groot met neutrale kleuren, maar kan je toch ook pit en kleur toevoegen door middel van de accenten.

Gebruik raambekleding

Raambekleding kan ook veel doen voor de ruimtelijkheid van uw woning. Kies voor lichte gordijnen die veel daglicht doorlaten. Vermijd zware, donkere gordijnen die de ruimte kleiner maken. Ook jaloezieën of shutters zijn een goede keuze, omdat u deze makkelijk kunt openen en sluiten om de lichtinval te regelen. Licht is enorm belangrijk om een kamer een ruimtelijk gevoel te geven, kies dus altijd raambekleding die lichtinval bevordert. 

Houd het opgeruimd

Een opgeruimd huis oogt altijd ruimtelijker dan een rommelig huis. Zorg dus voor voldoende opbergruimte en berg uw spullen op waar het kan. Kies voor multifunctionele meubels, zoals een poef met opbergruimte of een bed met lades eronder. Zo bespaart u ruimte en houdt u het geheel overzichtelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *