Drie voordelen van een houten vloer

Voor veel mensen is het moeilijk om te kiezen wat voor soort vloer zij in hun woning leggen. De één is fan van hout, de ander van PVC of tapijt. Persoonlijk vind ik de houten vloeren van Martijn de Wit de mooiste vloeren die er zijn. Houten vloeren kunnen worden gemaakt van verschillenden houtsoorten en daarom is er voor ieder wel wat te vinden. In dit artikel bespreek de drie grootste voordelen van de houten vloeren.

Duurzaamheid

De meeste houten vloeren zijn gemaakt om erg lang mee te gaan. Houten vloeren kunnen meerdere malen worden geschuurd en afgewerkt en bij slijtage hoeft dus niet een hele nieuwe vloer te worden geplaatst. Krassen en deuken die altijd in vloeren ontstaan kunnen dus weer makkelijk worden weggewerkt zodat de vloer erg mooi blijft door de jaren heen.

Uitstraling

De houten vloeren geven in mijn mening de mooiste uitstraling. Het geeft een extra sfeer in een woning en kan in verschillende stijlen en vormen worden gebruikt. Tegenwoordig zijn er veel PVC vloeren die er als houten vloeren uitzien, maar in mijn mening is dit het toch net niet. De traditionele houten vloeren geven een bepaalde sfeer die geen andere vloer heeft.

Goed te combineren

De meeste houten vloeren zijn prima te combineren met vloerverwarming. Dit zorgt er dus voor dat ook in de koude winter maanden die komen je geen last hoeft te hebben van koude voeten. Het zorgt voor meer wooncomfort en is tevens ook nog energiebesparend.Houten vloeren hebben natuurlijk ook nadelen, zo zijn de niet waterbestendig. Dus kan jij jouw vloer goed onderhouden en wil je een bepaalde sfeer creëren in jouw woning? Dan is de houten vloer de perfecte vloer voor jou! Lees hier meer over de houten vloeren van Martijn de Wit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *