Alles wat u dient te weten over veilig stoken!

Het weer wordt langzaamaan weer wat wisselvalliger. De zon verdwijnt weer regelmatig achter de wolken. Nog even en dan gaat in huis de kachel of de open haard weer aan. Tijd om het rookkanaal weer eens onder de loep te nemen. Tijd voor de schoorsteenveger. Of u nu bijvoorbeeld een allesbrander heeft, op hout stookt of met een gaskachel, de schoorsteen moet jaarlijks geveegd worden.

Veiligheid voor alles
Brand in de schoorsteen! U moet er vast niet aan denken. In veel gevallen is de oorzaak van een woningbrand een verstopt rookkanaal. Door de schoorsteen goed schoon te laten houden door een professionele schoorsteenveger verkleint u de kans op een schoorsteenbrand. Een ander risico van een verstopt rookkanaal is koolmonoxidevergiftiging. Een gevaarlijk gas waar u ernstig ziek van kunt worden.

Schoorsteenveger op het dak of van binnenuit?

Kan de schoorsteenveger van binnenuit werken dan levert dit doorgaans het snelste en schoonste resultaat op. Staat er bijvoorbeeld een kachel voor het rookkanaal die niet verplaatst kan worden, dan moet de schoorsteen vanaf het dak geveegd worden.

Zelf doen of uitbesteden aan de schoorsteenveger?

Zelf doen lijkt snel en vooral goedkoop. Maar het levert wel risico’s op. Zo moet u het dak op. Voor een amateur geen gemakkelijke opgaaf en met alle risico’s van dien. Bovendien loopt u de kans dat uw verzekering in geval van brandschade door een schoorsteenbrand alleen uitkeert als de schoorsteen tijdig door een erkende schoorsteenveger geveegd is.

Het vegen van de schoorsteen is, hoe simpel de klus ook lijkt, gespecialiseerd werk.

De schoorsteenbrigade

Op zoek naar een ervaren schoorsteenveger? Neem contact op met De Schoorsteenbrigade. Zij zorgen ervoor dat uw schoorsteen u de komende winter weer veilig van dienst kan zijn. Zo bent u verzekerd van een schoon en veilig rookkanaal, mét officieel veegbewijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *