Hoe maak je je badkamer kinderproof?

Is er een kleintje op komst, of is het misschien zelfs al geboren? Dan zal je langzaam maar zeker je huis geschikt moeten gaan maken voor jullie nieuwste gezinslid. Waar moet je allemaal op letten, wat moet je wel doen en wat vooral niet?

Alles wordt anders

Heb je je huis net helemaal leuk verbouwd en ingericht, kun je met de komst van een kleine weer helemaal opnieuw gaan beginnen. Nou ja, niet alles hoeft er weer uit hoor, maar wat aanpassingen zijn zeker hard nodig. Je begint natuurlijk met de kinderkamer. Deze verf je het liefst in rustige, neutrale kleuren, of je kiest voor een niet al te druk behang. Je wilt tenslotte graag dat je kind rustig in zijn of haar kamertje gaat slapen, niet dat het alleen maar ligt te stuiteren van alle prikkels.

Het kamertje is iets dat je het liefst geregeld moet hebben voor een baby geboren wordt, tenzij de kleine in de eerste periode nog bij jullie op de kamer gaat slapen. Zaken als een goed bedje en een ruime commode zijn belangrijk. Dit is ook de periode dat je een badje moet gaan regelen. In de eerste weken is een los badje erg aan te raden, wordt de baby wat groter dan kan het, onder begeleiding uiteraard, ook van het bad dat jullie eventueel al in de badkamer hebben gebruik van maken. Er zijn handige hulpmiddelen te koop om dit leuk en veilig te doen.

Oh nee, het beweegt!

Zodra je kleintje begint te bewegen, en zichzelf zelfstandig kan verplaatsen, dan begint het pas echt goed qua aanpassingen. Er zijn zoveel dingen waar zo’n uk bij kan! Natuurlijk is en blijft het belangrijk om je kindje goed in de gaten te houden en te corrigeren als het iets aanraakt wat niet mag, maar bij gevaarlijke zaken als keukendeurtjes en trappen kun je maar beter geen risico nemen. Dit is het moment om kastjes met bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen te gaan beveiligen, en de trap te gaan voorzien van een traphekje.

Is je kind weer wat ouder, dan zal je ook aanpassingen moeten gaan doen aan je toilet. Een kind dat zindelijk wordt moet zich veilig voelen op het toilet, en dat lukt niet met een gewone toiletbril, daarin is de opening te groot en zit het kind niet lekker. Je kunt op je normale toiletbril een kinder wc bril bevestigen. Een kinder wc bril heeft een kleinere opening, en is speciaal gemaakt voor jonge kinderen. Je kunt kiezen voor een bril die je er steeds op zet als je kind naar de wc gaat, maar er zijn ook exemplaren die in een reguliere wc bril verwerkt zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *