Waarom mensen vaker kiezen voor natuursteen in de tuin – 400

Tegels van natuursteen worden steeds vaker gekozen als siersteen in het terras van veel tuinen. Een van de grootste redenen hiervoor is dat de steen veel karakter heeft, aangezien geen een steen precies hetzelfde uiterlijk zal hebben. Dit zorgt voor een uniek terras en een mooie uitstraling en sfeer. Wat zijn nu nog meer redenen voor mensen om te kiezen voor natuursteen en wat zijn de mogelijkheden met betrekking tot deze steen?

De voor- en nadelen van een natuurstenen bestrating

Een belangrijke reden waarom veel mensen kiezen voor een bestrating van natuursteen is omdat de sierbestrating een hele mooie, natuurlijke uitstraling heeft. Natuursteen is vaak wel een stuk duurder dan andere steensoorten, waardoor u hier rekening mee moet houden bij het budget en de keuze voor de hoeveelheden en aanleg van de steen. Een nadeel van natuursteen is dat het vaak niet milieuvriendelijk is verkregen, omdat het in verre landen vaak bekend staat om roofbouw uit de natuur en slechte arbeidsomstandigheden.

Aangezien natuursteen een natuurlijk product is, zorgt dit voor veel charme in de tuin en zijn er kleurnuances en oneffenheden te vinden in de steen. Het zijn onderhoudsvriendelijke stenen die in een groot aantal soorten te verkrijgen zijn. Wel is het zo dat deze stenen kunnen beschadigen en vaak niet tegen zuur kunnen. De stenen kunnen, afhankelijk van het type, meestal wel tegen vorst en andere natuurverschijnselen.

De verschillende soorten natuursteen

Zoals al eerder gezegd is er een groot aantal verschillende soorten natuurstenen verkrijgbaar, die allemaal hun eigen kenmerken en kleuren hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld leisteen, marmer, graniet en hardsteen.

Leisteen is een relatief goedkope variant en onderhoudsarm. Het nadeel van deze steen is dat deze kan beschadigen bij vorst en dat u goed moet oppassen met het gebruik aangezien deze redelijk gemakkelijk kan beschadigen. Marmer is een erg duurzaam materiaal en zal nauwelijks beschadigen. Wel is het mogelijk dat dit type verkleurt over de tijd en is het oppassen met regen of ijs, aangezien het oppervlak erg glad kan worden.

Graniet is ook duurzaam, maar is tevens een prijzig materiaal. Veel mensen kiezen hiervoor aangezien het een erg karaktervolle type steen is. Hardsteen is, net als leisteen, een wat goedkoper type steen en wordt ook niet glad, waardoor dit ook een veel gekozen variant natuursteen is.Op zoek naar een Groot aanbod verschillende natuursteen? Neem dan eens een kijkje en vergelijk de verschillende soorten en maten om te kijken welk type het beste in jouw tuin past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *