Stuc je woning zelf

Wil jij mooie strakke muren in je woning en ben je zelf echt heel handig? Dan kan je ervoor kiezen om je woning zelf te stucen. Het stucen is een klus wat niet eenvoudig is en vaak wordt uitbesteed aan een stukadoor. In dit artikel beschrijven we in zeven stappen hoe je zonder een stukadoor zelf de
muren mooi kan maken.


Stap 1 – Voorbereiding
Om te beginnen is het belangrijk om te kijken of de ondergrond wel geschikt is om te stucen. Kijk vervolgens welk materiaal je wilt gebruiken en hoeveel je hiervoor nodig hebt. Tenslotte is het bij deze stap belangrijk dat je de muur goed schoon en droog maakt.

Stap 2 – Voorstrijken
Wanneer de ondergrond goed schoon is moet het voorstrijken gebeuren. De ondergrond moet behandeld worden met een voorstrijkmiddel. Breng dit dun aan over de hele ondergrond.

Stap 3 – Gips aanmaken
Het gips aanmaken doe je door een kuip te vullen met schoon maken. Lees vervolgens de stappen op de verpakking van het gips. Zorg er uiteindelijk wel goed voor dat de gips klontvrij is.

Stap 4 – Gips aanbrengen
Het is belangrijk dat je het gips direct na het mixen aanbrengt met een pleisterspaan.

Stap 5 – Vlakken
Als de hele muur is volgeplakt dan moet je de muur direct vlakken met een rei. Tijdens dit uitvlakken moet je ervoor zorgen dat je niet te veel gips eraf schraapt.

Stap 6 – Vlak maken
Wanneer de basis opgedroogd en hard is kun je verder gaan. Met deze stap maak je de muur vlak met gebruik van een spackmes.

Stap 7 – Glad maken
De laatste stap is om de muur glad te maken. Wanneer de muur vlak is kan je hieraan beginnen. Door een schuurbord in een emmer met water te doen en vervolgens de muur hiermee te schuren maak je de muur mooi glad. Het is belangrijk dat je de muur maar één keer schuurt!

Lijken al deze stappen jou iets te veel en heb je geen zin om alle materialen aan te schaffen? Dan kan je altijd nog kiezen om een stukadoor in te huren. Stukadoor Volendam is een stukadoor met heel wat jaren ervaring die jou uit de nood kan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *